Speak up!

En sak jag kom att tänka på inatt var - Att hur kan man ha samvete till att manipulera sina vänner att tycka illa om en människa man inte längre känner? Hur har man orken till att spendera större tiden av sin dag till att hitta på falska påståenden och förbjuda sina vänner att ha egna åsikter.

Visst så väljer denna person svaga människor som blir förgyllda av glädje pågrund av lite uppmärksamhet. Men jag är så oerhört trött på den "regelskrivna" vänpakten. Bara för att personen i fråga ogillar någon, så betyder det inte att man som vän ska känna att man måste förmedla hat under någon sorts tvång "Bara för att hon tycker det".  Jag är trött på människor som manipulerar varandra med falsk fakta för att själv framstå som bättre. Eller på människor som tror att någon annans åsikt är viktigare än en självs. Människor som inte kan acceptera dig eller dina åsikter är inte dina äkta vänner. Det är dags att vi öppnar ögonen för detta missöde och gör något åt det.

Ett problem som är mellan två människor ska stanna mellan dem två, och inte behöva blanda in fler. Jag tycker att om man anser sig själv vara en stark människa så kan man kofrontera denna människa ensam. Jag är inte samma person som jag var för fyra år sedan, jag är inte samma person som jag var förra året. Människor växer med tiden, dom förändras. Dom lär sig av sina misstag, men framförallt så lär dom sig att glömma och förlåta. Någonting jag trodde alla människor var kapabla till.

Jag tänker inte älta detta i onda cirklar, det är bara någonting som ligger mig nära om hjärtat, någonting som jag ville dela med mig av. Det enda som spelar någon roll är din egen åsikt, och att du kan stå för den. Skit i vad andra tycker, dom är inte värda din tid och energi om dom smutskastar dig för fel information.

Ett yttre är fortfarande bara ett yttre, och det är insidan som man kan dömma. Men utifrån vad som hänt, och fortfarande händer, så har jag bara ett sak att säga - SPEAK UP! Stå för dig själv, stå för den du är. Och försök inte göra någon annans åsikter hörda för att behålla en vän. Och precis som jag sagt många gånger förrut, dem som inte kan acceptera dina åsikter och den du är, det är inte riktiga vänner.


Skrivet av: Lina

Fett Felice, fan du och jag är ju lika ärliga ;D

Meen, tänkte på en grej.. hade du tänkt å svara på det mailet på facebook jag sände dig? Det stoppade på pdol-pratet sen fick jag inget mer svar. Var ju ett tag sen jag skrev det, men vill gärna ha kontakt med dig om du vill det :-)

Kram

2010-07-04 - 23:06:44
Skrivet av: jenny

du borde typ skriva en bok om självförtroende,vänskap och sådant! dina texter är suveräna :)

2010-07-07 - 14:50:28
Blogg: http://jennylofqvist.blogg.se/

Alla kommentarer som anses kränkande mot mig eller mina nära tas bort.
Kom ihåg att ingen är anonym, alla IP-nummer loggas.

Namn:
Spara uppgifter?

E-post: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0