Stå för dina handlingar!

Det är något jag tycker är oerhört viktigt. Nu vill jag berätta för er igår
angående inlägget om tjejen som tydligen var pitebo. Jag hade ingen
som helst aning om vem hon var så för mig var hon en random jag hittat
på pixbox. Sen ringer hon mig igår och påstår att hon ska stämma mig.
För vad? för att hon tagit en bild och sedan har den åkt ut på pixbox.
Hon påstår att den är redigerad och hon bad mig säga det. Visst det
är inte rätt att kalla henne hora och sånt för det är väldigt fel utvalt.
En hora är en tjej som tar betalt för sexuella tjänster och även om bilden
var ett sexuellt utvik så är man ingen hora för det. Det är i brist av kunskap
och respekt att kalla någon det. Jag ville visa er att det finns värre saker att
klaga på än att jag visar lite hud på mina ben. Att man inte bör hacka upp sig
på småsaker.Xoxo/F

Skrivet av: Anonym

upphovsrättslagen?

2009-03-01 - 13:02:22
Skrivet av: FELICE - FASHION IS HOT OR NOT

Upphovsrätt bygger på idén att den person som har skapat ett verk av en viss verkshöjd också ska ha ensamrätt att bestämma hur detta verk får används. Upphovsrätten kan skyddas genom bestämmelser om straff för den som utan upphovsmannens medgivande nyttjar verket. Lagstiftning eller praxis kan också medge skadestånd till upphovsmannen och förbud för annan att nyttja verket.Ensamrätten innebär att upphovsmannen äger en ekonomisk rätt och kan äga en ideell rätt. Den ekonomiska rätten innebär rätt att trycka eller framföra verket för allmänheten och att åtnjuta ekonomisk ersättning därav. Den ideella rätten innebär att den som skapat ett verk har rätt att bli omnämnd som upphovsman och ett skydd att inte verket används på ett sätt som kränker upphovsmannens goda namn.För att ett alster ska anses vara ett verk måste det ha uppnått verkshöjd. Det innebär att verket ska visa upp originalitet eller individuell särprägel som ett resultat av upphovsmannens personliga skapande. Det är med andra ord upphovsmannens säregna sätt att uttrycka något som skyddas, inte de idéer eller fakta som verket kan innehålla. Upphovsrätten gäller endast det som skapas av människor; djur, till exempel målande schimpanser, har således ingen upphovsrätt.Upphovsmannens ensamrätt är försedd med flera undantag, exempelvis rätt för andra att använda ett verk utan särskild ersättning inom undervisning eller att citera delar av ett verk (citaträtt).

2009-03-01 - 13:11:26
Blogg: http://mode
Skrivet av: Anonym

men du har ju ändå ingen rätt att ta en bild på en tjej som står halft naken på en bild och lägga upp den på din blogg, bilden kanske inte var privat som den är nu men du ska ju ändå inte använda andras bilder för att visa att dina inte är så hemska! fundera på de, du har gjort fel

2009-03-01 - 13:16:14
Skrivet av: Act of God^

Märks ju vad du har mellan axlarna flicka lilla?, Vakuum; tomt äre iaf...Hon kan visst stämma dig för det dära, och om inte blogg.se ägarna spärrarna din blogg så lägger jag ner den. Kanske ännu värre ( leker lite med den )bara erkänna vilket jävla fail du är nu och bryta ihop över din lilla kära bloggför antingen blir du stämd, bloggen nerlagd

Eller så blir bloggen nerlagd av ägarna å det får konsekvenserELLER så styr jag upp allting själv =D och det är nog det minst roligaxoxo/f

2009-03-01 - 13:25:23
Skrivet av: gUDN

glömde en sakdu kan inte spåra min ip adress och om du skulle göra det kanske jag bor i polen ena sekunden och granne med dig andra sekunden HMMZ ?!?! (a)

Det här är inte svårt finns ingen vinning för dig...l2live

2009-03-01 - 13:27:52
Skrivet av: Anonym

Nu får du skämmas Felice.

2009-03-01 - 14:02:20
Skrivet av: :)

jag håller då inte med er , jag håller med dig modeisdelicious! helt klart !

2009-03-01 - 14:07:51
Skrivet av: Anonym

Men herregud, den där bruden har ingen som helst rätt att stämma felice eftersom vilken människa som helst kan använda en bild som ligger ute på nätet, om tjejen nu i fråga inte har betalat för att bara hon ska få använda bilden så finns de inget att tjafsa om!

Ni klagar på en jävla bild! Visste ni då att till exempel en grävande journalist kan få spåra och få reda på alla era uppgifter, bankkonton, adresser osv utan att det är olagligt?

Ge er nu för e helvete! Visst, de är självklart tråkigt att felice nu la ut bilden så att många kunde se den, men va fan, vad ska man stämma henne för? "du la ut en bild offentligt på din blogg, som redan var offentlig?".. ööh kom igen, ge er för fan..

2009-03-01 - 14:38:49
Skrivet av: anonym

tycker inte de är rätt av någon egntligen! om man tar ett sånt kort och sickar de till folk o.s.v får man skylla sig sälv! man får helt enkelt ta konsikvenserna för det. men tycker inte häller de är rätt att ta bilden för sin egen räkning bara för att visa att en själv inte visar mycket hud o.s.v i skillnad för den personen!

2009-03-01 - 14:49:47
Skrivet av: å.

även om hon nu har gjort fel så behöver inte ni vara elaka för det. visst, alla gör väl sina misstag men det ger inte er rätten att hacka ner på henne. så himla onödigt. om ni påstår att hon inget har mellan axlarna, vad har ni då? inte så jävla mycket mer. suckers.

2009-03-01 - 14:58:22
Skrivet av: elin

alltså herregud, jag håller helt klart med felice.

det finns vissa risker med att lägga ut bilder på internet, och en av dom riskerna är att alla kan se och ta dom.

ifall man tar kort på sej själv med sin nakna kropp och med egen vilja och sen lägger ut/skickar dom till nån så gör man helt enkelt ett val.

det är ju självklart inte okej att ta en bild och visa den som exempel, men som felice sa.." jag hade som helst aning om vem hon var så för mig var hon en random jag hittat på pixbox".

jamenar.. ifall man är så dum att lägga ut en naken bild på sej själv, så får man vara beredd på att ta kritik såklart?

tänk på alla dåliga komentarer och kritiker som felice har fått när hon står barbent?

jamen, skärp er.

enligt mej så tycker jag att det är ganska chillit åt henne som ta kort på på sej själv när hon står naken, och sen lägger ut den på pixbox.

stå upp för dej själv felice. det är dom som gör fel, inte du.

puss! =)

2009-03-01 - 14:59:38
Skrivet av: Anonym

haha håller med felice, den där bruden som la ut bilden, om ens tog den har en skruv lös. Allt kommer fram tillslut, även bilder

Och Act of God? skippa attityden

2009-03-01 - 15:06:26
Skrivet av: PEACE!

Pinsamt, att ens gå och ta bilder är idioti. Menmen snacka om att göra det värre för dig själv.Din blogg kan bli nerlagd på grund av stöld (Ja,det är stöld att ta upphovsrätt material)

Citat:

"Om bild används utan lov har du rätt till dels skälig ersättning, dels skadestånd."

Så jag hoppas att du skaffar lite vett..Att du senare även har kallat hon "hora" är personpåhopp vilket inte är lagligt och ordet HORA är inget ord egentligen utan det rätta är prostituerad så get your shit together och gå på dina svensklektioner..GÖR OM GÖR RÄTT!

2009-03-01 - 15:07:02
Skrivet av: anonym

Om man lägger ut en sån bild på sig själv, då får man fan skylla sig själv. GO Felice!

2009-03-01 - 16:13:27
Skrivet av: Anonym

felice vars fick du ens bilden ifrån? ;O ofta den var från pixbox och då påstår att du inte känner henne, ojojoj det gör du visst.

2009-03-01 - 16:13:40
Skrivet av: carolina

haha, du där "act of god" lite avendsjuk du är för att hennes blogg går bra, du ska "styra upp de själv" haha, men snälla nån? ge bara upp, jag håller också med felice om det här.

2009-03-01 - 16:19:11
Skrivet av: Anonym

För dig kanske hon var det. Som du är för andra. En person som man ser bilder på. Folk kommenterar för att de REAGERAR på just den bilden och tycker att det är TOO MUCH.

Samma som du reagerade på den bilden.Vem är då du till att döma vart gränsen av utvikning är för andra?Sen ska man tycka att hon är helt åt skogen och att du är bättre för att du står i LINNE OCH TROSOR när hon bara stod i TROSOR.

Du är inte bättre. Verkligen inte.Jag hoppas att hon stämmer dig.

2009-03-01 - 16:24:01
Skrivet av: glalala

Hon får väll förfan skylla sig själv. Och om den skulle vara redigerad, varför håller hon då för brösten? Hon säger ju dock bara så för att folk ska tycka synd om henne, men om man har vett i skallen fattar man att hon tagit den själv. så jag säg då bara SKYLL DIG FUCKING SJÄLV!!!

2009-03-01 - 16:32:06
Skrivet av: Erika

nu hakar folk upp sig på hejn. Man får faktiskt inte ta bilder från google heller pga upphovsrättlagen, och det tror jag folk har gjort. :P

2009-03-01 - 17:39:04
Blogg: http://erikavikstrom.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

hahahaha,Vadå stämma, hon la ju ut bilden själv från första början så hon får skylla sig själv & det är då inte första gången jag ser hennes bild på en blogg, så hon kanske ska stämma dom andra som har den också? :) bruden är pinsam!

2009-03-01 - 17:54:46
Skrivet av: Anonym

är bilden utlagd på pixbox är den öppen för vem som helst...

2009-03-01 - 17:59:20
Skrivet av: Anonym

Jag hoppas tjejen står upp för sig och verkligen stämmer dig som hon nu sagt. För det du gjort är FEL!

2009-03-01 - 18:14:07
Skrivet av: Anonym

höhö, smart fellan. tänk lite

2009-03-01 - 18:24:46
Skrivet av: Anonym

Men varför göra en sån stor grej av allt? Tjejen med bilden får ju skylla sig själv att hon la upp den så alla kunde se den på pixbox, så varför göra det till något stort? visst det kanske var fel att lägga upp den på bloggen, men att spärra bloggen och lägga ner den är väl liiite onödigt för en liten grej, jag tror inte felice gör om det igen..

2009-03-01 - 20:23:25
Skrivet av: cf

Jag förstår dig Felice och är helt klart på din sida.

2009-03-02 - 00:08:40
Skrivet av: Anonym

jaaa asså är bruden så dum att hon för det första lägger ut den så tycker jag att hon får skylla sej själv + att jag vet vem det är och tycker att hon förtjäner det men det hör inte till saken hahaha. men dock ger det ju dej ingen rätt att lägga ut den och hon har all rätt i världen att stämma dej. syyynd.

2009-03-02 - 00:25:57
Skrivet av: m

alltså, varför kritiserar ni felice? hon som lagt ut bilden är väl hon som har gjort fel? lägger man ut bilderna på en sajt, som t.ex. pixbox ger man dom rätten. den kommer finnas på internet oavsett om man tar bort den eller inte. och denna "jennifer ahl" valde att lägga ut den, är väl hennes val? felice hittade ngn "random" som hon ville visa var fel att lägga ut, jennifer måste väl ändå stå för sina handlingar? själv håller jag med felice, och hon kan inte stämma felice? jennifer har isf get upphovsrätten till pixbox, och där kan man ta bilderna, det är ju inget som är olagligt? man väljer ju själv vilka bilder man lägger ut och inte, så jag tycker i det här fallet att "jennifer ahl" gjort fel. ni är nedlåtande här allihop mot felice, alla är väl människor här? sluta kritisera så jäkla mkt, och tänk lite vad ni själva hade gjort i det här fallet? vissa kanske hade gjort det annorlunda, andra inte. om detta nu tycks vara ett misstag, så alla gör dom? ingen är perfekt, och ingen kommer någonsin vara. alla som kommenterar att felice ska skämmas, borde ta sig en funderare, varför kritiserar ni så mkt? för enligt mig borde hon inte skämmas, men det var en annan sak.

2009-03-02 - 00:48:42
Skrivet av: Jossan

Ni som kritiserar felice, de är lika jävla dåligt gjort.För alla IP nummer sparas ju & då ligger ni också dåligt till kan jag säga.

2009-03-02 - 11:41:01
Blogg: http://Jooseeffiin.devote.se
Skrivet av: Anonym

För det första kan jag garantera att dom flesta som har en blogg har tagit en bild (på en kändis, blomma, kläder eller vad som helst) och lagt ut den på internet. Det spelar ingen roll vad motivet är, det är ändå olagligt. Man får helt enkelt inte ta en bild och publicera den själv men hur många följer detta? Ni reagerar när felice tar en bild på en tjej och inte när hela Sverige snor bilder varje minut från privata personer.. konstigt. För det andra så har den här tjejen redan publicera bilden på pixbox och som någon sa innan så är den öppen för vem som helst. Jag kan hålla med om att det felice gjorde var inte rätt, men jag kan förstår så mycket bättre varför hon gjorde det. Ni kommenterar onödiga saker för att hon visar sina ben. och då är det är ganska självklart att hon publicerar en bild på en naken tjej för att bevisa för er att det är FEL av er att skriva hora till henne när hon visar lite hud. Hennes måtto är då att få er att tänka om och inte att kränka följande tjej som blev publicerad.. Så för det tredje, hade det varit en naken bild på en kändis hade ingen reagerat. Då hade diskussionen handlat om något helt annat än att felice gjorde fel och bröt mot lagen för det hade hon också gjort om hon istället publicerade en bild på en kändis för eget bruk. Tänk efter innan ni skriver onödiga kommentarer för i slutändan är det ni som behöver skämmas.

2009-03-02 - 12:14:42
Skrivet av: Anonym

hahahaha, lyckas ni stämma henne för att hon lägger ut en "naken" bild på någon annan så ska alla få en choklad ask av mig! Tror ni polisen bryr sig ens lite om det ? hahaha, patetiska ni är. Men fortsätt med era dumma kommentarer, det var rätt roligt att läsa dom! :)

2009-03-02 - 12:40:56
Skrivet av: Anonym

Ni vet... vi bor inte i USA.

2009-03-02 - 12:42:08
Skrivet av: Bajen

jävla pack här inne asså..vad äre för fel på er? en jävla bild på en brud i trosor som håller för pattarna, vad äre med det? i stortsätt var enda jävla brud har en sån bild! Vafan varenda en människa är ju en h o ra isåntfall! och du om la ut bilden... kolla dig själv i spegeln! la du ut bilden pga av visa hur mkt hud hon visar gemnfört med dig? seriöst...

Fan ta å skärp till er och väx upp!/ E

2009-03-02 - 13:18:40
Skrivet av: Anonym

MEN HERREGUD

bilden var ju inlagd på pixbox, DÄR FOLK KAN SE BILDEN?

själva tanken med att lägga in den då är ju att folk ska se hela henne och hennes kropp för att hon vill visa den. varför då göra en sån big deal av att en massa personer har sett bilden? visst, kanske var dumt att ta den och lägga in den på bloggen. men det är ändå tjejen som från början har lagt in den själv på internet, då kan hon ju stå för det också.

2009-03-02 - 13:24:14
Skrivet av: Anonym

felice, stå på dig. i pixbox nya regler står det att man får ta vilken bild man vill och att allmänheten har rätt till ALLA bilder som läggs ut. lägg ner. förfan.

2009-03-02 - 14:57:31
Skrivet av: Sanna

Felice har inte gjort fel. För Jennifer borde ju inte lagt utt bilden om hon inte ville att folk skulle se den. Det är jävligt fel att stämma felice för något sånt. Det är Jennifers egna fel ju.

2009-03-02 - 15:20:26
Skrivet av: Kurt Nilsen

Stor jävla risk att hon kommer stämma någon. Det är för mycke snack och för lite hockey. Att hota med stämning är bara pinsamt, ta till knytnävarna ist! :)

2009-03-02 - 18:14:27
Skrivet av: Sofie

Hon ska stämma dig? Vi bor ju då dock i Sverige, lycka till.

2009-03-02 - 19:04:36
Skrivet av: /S

Felice har kanske runt 1000-2000 läsare om dagen och de flesta är ifrån Piteå, samma stad som denna "jennifer". Okej hon la ut den på pixbox men det ger ingen rätten att lägga ut den på sin blogg och försöka "rena sitt rykte" genom att kränka någon annan,förjävligt gjort! Och ni andra, att jämföra en kändis och en vanlig flicka är definitivt inte samma sak, det borde ni ju fatta! Försök inte skylla ifrån dig felice, det gör de bara värre..

2009-03-02 - 19:34:08
Skrivet av: Daniel

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hur orkar man ens göra så stor grej av det hela? Bilden fanns redan på internet, du (Felice) hittade den, och la upp den på bloggen. Om du inte visste vem det var så var det heller inget personligt mot den personen..? Herregud, sådant här händer hela tiden. Lägg energin på något viktigare istället.

2009-03-02 - 23:22:00
Blogg: http://danielwiklund.se
Skrivet av: Daniel

Förresten, fegt av er att inte stå för det ni skriver. Skriv vem ni är istället för "anonym" eller " ".

2009-03-02 - 23:23:47
Blogg: http://danielwiklund.se
Skrivet av: Anonym

haha, oj så sjuk. Du är inte så bra som du tror felice, öppna ögonen och börja lyssna istället...

2009-03-02 - 23:49:18
Skrivet av: Anonym

oavsett om bilden låg ute på internet eller inte innan så har hon ingen rätt att lägga in den på hennes blogg och så är det bara.

2009-03-03 - 11:28:24
Skrivet av: Daniel

Det är sant, men... >.< ååh! Jag lovar att alla ni bryter mot lagen om upphovsrätt och allt vad det nu finns ibland också. Shit happens. Ni har inte varit med om mycket verkar det som.

2009-03-03 - 17:49:44
Blogg: http://danielwiklund.se

Alla kommentarer som anses kränkande mot mig eller mina nära tas bort.
Kom ihåg att ingen är anonym, alla IP-nummer loggas.

Namn:
Spara uppgifter?

E-post: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0