Water for elephants.



Good damn!

Jag har precis avnjutit en alldeles fantastisk film med Robert Pattison och Reese Witherspoon - Water for elephants, magnifik. Den rörde långt inom mig, en vacker kärlekshistoria helt enkelt.

Sevärd utan tvekan. Så känner ni för lite love-mood, så är detta verkligen en film att se.

Handling:

På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.


”Water for Elephants” bygger på en bestseller skriven av Sara Gruen. Jag har (som vanligt) inte läst boken, men människor i min närhet som läser säger att det är en klassiker.

 

Filmen kommer inte bli en klassiker. Men vad gör det? Faktiskt ingenting. Det är en söt kärlekshistoria som är riktigt bra. Reese Witherspoon och Robert Pattinson är ett mycket fint kärlekspar. Det slår inte gnistor. Det är ingenting som stormkokar. Nej, vore det matlagning skulle man kunna sammanfatta deras kemi som ett långkok. Ett mycket gott sådant och kryddan som höjer hela rätten heter Christoph Waltz (när blir han den nya Blofeld på heltid?) som spelar cirkusdirektören med tvivelaktigt humör och tillika Reese man. Han är fullständigt magnifik. Han lyfter nerven på hela filmen. Visst, vill man vara kritisk kan man kalla hans cirkusdirektör för tvillingbrodern till nazisten i ”Inglorious Basterds”. Men ännu en gång – det gör inget.

 

Filmen är som en vuxen godnattsaga man aldrig vill somna ifrån och somnar man drömmer man dom vackraste drömmarna.

”Water for Elephants” är gjord för alla oss som tror på kärleken. För oss som vet att kärleken övervinner allt. För oss som inte kan få nog av Christoph Waltz


Alla kommentarer som anses kränkande mot mig eller mina nära tas bort.
Kom ihåg att ingen är anonym, alla IP-nummer loggas.

Namn:
Spara uppgifter?

E-post: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0