Facebook - bullshit!

Jag kollade igenom facebook och där hittade jag en mycket intressant diskussion. Komiskt nog så bryter intrigerna ut till ett helvete och personangrepp. Jag personligen tycker att tala bakom någon annans rygg är som att snacka skit. För att om du nämner någons namn i ett sammanhang där hon/han inte närvarar i ett negativt sammanhang så klassas det som skitsnack, ni får säga vad ni vill, men teoretiskt sett så är det sanningen.

Jag blir allvarligt orolig för samhällets ungdommar idag, hur mycket man hänger ut varandra och är elaka mot varandra för att skapa sig lite makt och respekt. Och respekt ska alla människor ha, men inte fel typ av respekt. Den respekt som gör folk rädda för en, istället för att se upp till en. Jag citerar "gör om och gör rätt".

Att gå från att ha predikat om rätt och fel och sedan spåra ut av ilska och gå till personangrepp, come on! Hur svårt kan det vara att hantera att alla människor gör fel då och då, deal with it.


Vi borde inte tolerera; förtal, skitsnack, lögner, personangrepp, ryktes spridning osv... Håll dig till fakta!!
Och NEJ, det din mormors, systers, bästa vänninas, kusins, lärares golf partner sa för 15 år sedan är INTE fakta....

Ovårdat språk; Ibland, när folk får slut på argument tar de till det tunga artilleriet och börjar kalla varanda fula saker. Gör inte det, det har bara motsatt effekt och får DIG att framstå som en idiot istället.

Ditt sätt är inte alltid rätt sätt;
Vi kommer från olika länder som har olika lagar/regler, vi har olika förutsättningar när det gäller olika drömmar, idéer, mål osv... Acceptera det faktum att det som är rätt för dig inte automatiskt är rätt för alla andra.

Att ha en åsikt är inte samma sak som att baktala någon. En debattering handlar om att ha argument och motargument. För att kunna ta itu med ett problem man har så måste man ta sina åsikter till personen ifråga så att hon/han har en chans att kunna ge ett motargument, annars klassas det som skitsnack.

Jag tycker bara det är tragiskt att se hur människor sitter och försvarar sig för någonting som dom inte borde försvara sig emot. Att begå misstag och ta felsteg gör alla, det är modigt och stort att be om ursäkt för det man gjort. Men då ser jag människor som sitter och kastar mer onödig skit, de som vet att dom har fel och argumenterar emot ännu mer pågrund av svaghet. Stå för det ni säger, för det ni gör. Det ger er respekt, rätt typ av respekt. Om folk endast håller truten av rädsla så kommer du aldrig vinna någon värdig och äkta respekt.

Vem har rätt att säga att ditt val av utbildning gör dig till vem du är. Går du samhälls så är du smartare och har en framtid, går du barn och fritid så är du dum i huvudet och kommer aldrig ta dig någon vart i livet?

Utbildningen gör dig INTE till vem du är som person, det är vikten av hur hårt du jobbar för framtiden som kommer ta dig någonstans. "Att drömma om framtiden kan alla, men att jobba för den är det få som gör".


Skrivet av: Anonym

Go felice!

2010-12-01 - 15:17:38
Skrivet av: a

Hallå eller, finns ingen som sagt att bf:arna är dumma i huvudet? Tvärtom.

Från en oseriös kommentar fick tjejen som skrev den höra att hon är dum i huvudet, att hon är ond osv.

Är det inte så att man ska få framföra sin åsikt utan att få massa med skit och personangrepp tillbaka? Att diskutera åsikter, fine det är nyttigt. Men att inte kunna klara av att diskutera vidare och vara lyhörd utan att börja med smutskastning, elaka kommentarer och personangrepp visar snarare intelligensen på den som kläckt ur sig sånna saker. Eller?

2010-12-01 - 17:33:51
Skrivet av: FREDRIK OLOFSSON

Det är sant att man kommer längst på att jobba hårt, men frågan är ju; Vem jobbar hårdast, Barn och fritid eller Samhälls..?

2010-12-01 - 19:07:59
Blogg: http://fredrikolofsson.blogg.se/
Skrivet av: tove

"För att om du nämner någons namn i ett sammanhang där hon/han inte närvarar i ett negativt sammanhang så klassas det som skitsnack, ni får säga vad ni vill, men teoretiskt sett så är det sanningen."

Bara så jag fattar rätt, om jag då t.ex. säger att jag tycker att Anders Eklund gjorde fel då han mördade Engla och säger det till min kompis. är det skitsnack då?

2010-12-01 - 22:31:53
Skrivet av: Felice

Tove: Men om du står inför en helklass och predikar negativt om en speciell person och personen i fråga inte kan delta och försvara sig, så klassas det ju som skitsnack. För att snacka skit måste de ju givetvis vara negativt, sen kan du ju snacka bakom någons rygg med en annan agenda.

2010-12-01 - 22:46:49
Blogg: http://modeisdelicious.blogg.se/
Skrivet av: p.

Men du har ju själv hängt ut Hanna Adolfsson ganska redigt. Mindre folk som ser det där på fb än som läser din blogg, right?

2010-12-04 - 12:47:25

Alla kommentarer som anses kränkande mot mig eller mina nära tas bort.
Kom ihåg att ingen är anonym, alla IP-nummer loggas.

Namn:
Spara uppgifter?

E-post: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0